Bel mij terug

Vul uw gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Transplantaten

Een vorm van tandvervanging die nog wat minder bekend is zijn de z.g. transplantaten. Als er een kies getrokken moet worden, of er ontbreekt een kies bijvoorbeeld doordat hij niet is aangelegd, dan is het soms ook mogelijk om een andere, niet functionele kies, bijvoorbeeld een verstandskies er heel voorzichtig uit te halen en op de plaats te zetten van het ontbrekende element.

Er moet dan wel een wortelkanaalbehandeling plaats vinden aan de kies die getransplanteerd wordt. Maar dat kan soms buiten de mond gebeuren als hij er al uit gehaald is. Het gat waar de te vervangen kies uitgekomen is wordt dan nog een beetje aangepast en vervolgens wordt het transplantaat daarin gedaan en de kies wordt gefixeerd met hechtingen.

Het voordeel van transplantaten is dat het een eigen kies is en dat het dus veel goedkoper is dan een implantaat met een kroon daarop.

En als onverhoopt blijkt dat de getransplanteerde kies toch ook verloren gaat dan is in ieder geval de kaak voldoende geconserveerd om later eenvoudig toch een implantaat te plaatsen indien gewenst.