Bel mij terug

Vul uw gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde is een erg uitgebreid begrip en het omvat onder meer:

  • Bleken van tanden
  • Het verfraaien van composietvullingen in voortanden
  • Het maken van porselein of composietschildjes op de voortanden
  • Porselein kronen op de voortanden.

 

Bleken van tanden

Dit kan worden onderverdeeld in:

  • Intern bleken

Donkere verkleuringen van tanden kunnen diverse oorzaken hebben, onder andere dat een tand is afgestorven. Het is dan mogelijk om aan de achterkant van die tand een gaatje te maken en in de tand een soort waterstof peroxide te doen en vervolgens af te sluiten met een noodvulling. De tand is dan na een week een stuk lichter van kleur; soms moet de waterstof peroxide nog een keer ververst worden omdat de kleur na een week nog niet voldoende licht is geworden.

Voorwaarde voor dit “ z.g interne bleken “ is dat het wortelkanaal van de tand goed is afgesloten door een kanaalbehandeling, omdat anders het bleekmateriaal via het wortelkanaal en de wortelpunt naar buiten kan en de omgeving kan gaan irriteren, waardoor klachten kunnen ontstaan.

  •  Extern bleken

Ook extern bleken’ is mogelijk. Wij hanteren de meest veilige methode: het ’thuis bleken’.

Er wordt een afdruk van uw gebit gemaakt; daarmee wordt er een exact om het gebit passend, van flexibele kunststof gemaakt gebitje vervaardigd, waar u zelf het meegeleverde bleekmateriaal, heel spaarzaam, in kunt doen en dan een week of twee, een aantal uren per dag of ‘s nachts in de mond doet. U moet daar mee doorgaan tot de kleur goed is en dan nog een dag of twee langer, omdat de kleur in het begin meestal iets terugvalt.

Vullingen of kronen bleken niet mee, dus als er lelijke composiet vullingen zitten, dan steken die na het bleken nog meer af en die zijn na het bleken dus ook aan vervanging toe.

 Schildjes van composiet of porselein

Met behulp van schildjes voor de voortanden, van composiet of van porselein (beide met hun specifieke voor-en nadelen) kunnen mooie resultaten behaald worden op esthetisch gebied.

Behalve een verfraaiing van de kleur van de tanden kan ook de stand en de vorm worden aangepast.

Als er schildjes voor op de tanden worden geplakt, moet er eerst wel iets aan de voorkant van de tanden geslepen worden, omdat anders de tanden verder naar voren zouden komen en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Kronen, op natuurlijke tanden of op implantaten

Ook voor kronen geldt dat er behalve de kleur, ook vorm en stand van de voortanden kan worden gerealiseerd.Er zijn vele soorten kronen,volledig porselein of opgebakken porselein op een ander materiaal. Uiteraard heeft de patiënt alle inspraak in de kleur, maar ons streven is om er een mooi natuurlijk geheel van te maken waarvan niemand ziet dat het niet echt is.

Indien u meer informatie wilt over verfraaiing van het gebit, neem dan via onderstaande link gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden.

 

Bent u nog geen patiënt bij ons?

Bel ons vandaag nog 050 534 20 20 of stuur een email naar info@tandartsbock.nl