Controle

Gaatjes

Eens in het half jaar, of minimaal eens per jaar is het belangrijk om uw gebit te laten checken.Vaak wordt er gedacht dat er tijdens een controle alleen naar gaatjes wordt gezocht. Uiteraard is dat een belangrijk aspect, maar even belangrijk is het onderzoek van het tandvlees.Op jonge leeftijd zijn de gaatjes het belangrijkste en komen tandvleesproblemen veel minder voor.

Tandvleesproblemen

Maar vanaf de leeftijd van ca 40 jaar gaan de tandvleesproblemen toenemen. Het aantal nieuwe (primaire) gaatjes neemt dan af. Overigens gaat op oudere leeftijd vanzelfsprekend wel de slijtage van oude vullingen die versleten zijn en die vernieuwd moeten worden, meespelen.

Om tandvleesproblemen te constateren wordt er met een meetinstrumentje gemeten hoe diep de ruimte is onder het tandvlees. Die ruimte mag maximaal 3 mm. zijn. Is die ruimte dieper dan kan er rommel onder komen die je zelfs niet bij goed schoonhouden weg krijgt. Vervolgens wordt die ruimte steeds dieper en dieper totdat het kaakbot wordt bereikt waarin de tand vast staat. Dat kaakbot gaat dan langzamerhand verdwijnen en het einde van het proces is dat de tand beweeglijk wordt en het einde in zicht is, ook al is de tand zelf nog gaaf. Het is dus belangrijk om ook dit soort problemen tijdens de controle te ontdekken en indien nodig tijdig in te grijpen.

 

Oproep of uitnodiging

Voor de half-jaarlijkse controle kunt u een oproep krijgen in de vorm van een email of een kaartje. Ook kunt u een uitnodiging krijgen met een link, waarmee u 7dagen per week, 24 uur per dag rechtstreeks in onze agenda een afspraak kunt maken.

Wilt u zo’n link ontvangen? Vraag en link via de contactpagina.