Nieuwe implantaatmogelijkheden

Tandheelkunde, Techniek

De ontwikkelingen staan niet stil, met name implantaten en digitalisering is een bijzonder interessant fenomeen. En het mooie is: het is niet meer de toekomst.Het is nu al mogelijk.

Er is nu een implantaat op de markt, dat van model nogal afwijkt van de andere implantaatsystemen.

Het is het anyridge implantaat (vertaald betekent dat: iedere kaak”). Wat er meteen al opvalt is de zeer diepe en brede schroefdraad. Daardoor zit het implantaat meteen als een huis en kan, onder bepaalde voorwaarden, meteen belast worden met een noodkroon of iets dergelijks. U gaat dan dus nooit met een gat naar huis.

Ook de werkwijze verschilt nogal van de wijze waarop we normaal implanteren, zie elders op deze site.

Allereerst wordt er een afdruk gemaakt van de kaak waarin geïmplanteerd moet worden. Met die afdruk wordt u verwezen naar het Martiniziekenhuis, waar een 3D-scan wordt gemaakt met de afdruk in de mond.Vervolgens hebben we dus op het computerscherm een 3 dimensionaal beeld van uw kaak, waarin op het scherm, virtueel dus, een implantaat geplaatst, net zo lang en breed en in de juiste richting als we het willen hebben.Alle ruimte wordt zo optimaal benut.

Als het virtuele implantaat er op het scherm naar tevredenheid in zit worden de gegevens daarvan naar een bedrijf gezonden en dat bedrijf stuurt vervolgens een paar dingen naar de tandarts: -Een boorsjabloon, zodanig dat het implantaat exact zo in de kaak komt als hij gepland was op de computer.

– Een noodkroon. Omdat alles van tevoren was gepland kan er in veel gevallen ook meteen een noodkroon op het implantaat, waarmee u maanden kan functioneren.

Kortom hightech. waarover wij u graag op de praktijk meer vertellen.